A közlekedési jel képtár projekt

A Közlekedési Kultúra Napja a biztonságtudatosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek ünnepnapja. Kiváló alkalom ez a nap, illetve a kapcsolódó időszak arra, hogy ráirányítsuk a közvélemény figyelmét a közlekedés szépségére, sokszínűségére, és különböző rendezvényekkel, aktivitásokkal széles körben megismertessük, népszerűsítsük, bemutassuk az emberiség közlekedéssel kapcsolatos tárgyi és szellemi értékeit.

Változik a világ, de az alapértékek meg kell, hogy maradjanak.

A pénzérméket és papírpénzeket a virtuális számlapénz, a bélyegeket az elektronikus hitelesítés, a képeslapokat az e-mail váltja fel, a jelvények és makettek pedig – mint kézzel fogható valóságos értékek – a mobilok és számítógépes monitorok képernyőinek hátterébe, a múlt süllyesztőjébe kerülnek, ha nem fogunk össze.

A Közlekedési Kultúra Napján életre keltünk egy kulturális seregszemlét. Ennek keretein belül egybehívjuk a közlekedést, a közlekedési kultúrát szerető embereket, a motívum gyűjtőket, hogy keressék, találják meg jelvényeik, érméik, papír és fémpénzeik, bélyegeik, makettjeik és képeslapjaik között a csodás, az emberiség kultúrájának felejthetetlen, meghatározó lenyomatait őrző, közlekedést megörökítő, kézzel fogható értékeit, emlékeit, például hidakat, utakat, vasutakat, kikötőket, reptereket, különböző járműveket megjelenítő tárgyakat.

Jelen weboldal célja, hogy ezeket a kincseket – elsősorban fényképek formájában, tájékoztató leírásokkal kiegészítve – katalogizálja, bemutassa. A közlekedési jel – képtár online kiállítótermét a pandémia helyzet szülte, hiszen nem tudtuk megvalósítani a vágyott személyes találkozást, kapcsolatépítést – de lelkes támogatóink segítségével egy impozáns és különleges adatbázist mutathatunk be Önöknek.

Tekintsék meg az egyre bővülő gyűjteményt, vagy amennyiben otthonukban, ismerősi körükben fellelnek hasznos, a tematikába illő tárgyat, annak fényképét küldjék el számunkra, szívesen megjelenítjük weboldalunkon. A beküldéshez kattintson ide.

Közlekedési Jel-Kép gyűjtők Arcképcsarnoka

A projekt létrejöttének támogató partnerei